Allurion maagballon

Veelgestelde vragen

Een inslikbare maagballon die duurzaam gewichtsverlies garandeert? Daarover heb je vast nog wat vragen. We zetten de meestgestelde vragen hieronder op een rijtje.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Veelgestelde vragen

De lege Allurion maagballon zit opgevouwen in een capsule die je gewoon inslikt – zonder narcose of endoscopie. De arts vult de ballon met vloeistof via een dun slangetje dat aan de capsule hangt. Met een röntgenfoto gaan we na of de ballon goed is geplaatst en gevuld. Zo ja, dan neemt de arts het slangetje weg. De ballon geeft je een verzadigd gevoel waardoor je vanzelf minder eet.

De ballon blijft ongeveer 16 weken in je lichaam. In die periode val je het meeste af: gemiddeld 10 à 15 procent van je lichaamsgewicht. Dat komt overeen met 10 tot 15 kilo.

Klinische studies hebben aangetoond dat de meeste mensen 10 à 15 procent van hun lichaamsgewicht verliezen. Het gros daarvan raak je kwijt terwijl de ballon in je lichaam zit (16 weken). Tot 95 procent van het gewichtsverlies blijft bij de meeste deelnemers behouden – zelfs tot 12 maanden nadat de ballon is geplaatst. Die mooie resultaten zijn te danken aan de combinatie van de maagballon met intensieve lifestylecoaching.

Nee, helemaal niet. De Allurion maagballon is medisch verantwoord. Hij wordt geplaatst door een bariatrische arts. Bovendien is de Allurion Kliniek gespecialiseerd in deze methode. We ontvingen hiervoor het Center of Excellence-keurmerk.

De behandeling is volledig veilig, maar meteen na de plaatsing kan je wel een paar dagen misselijk zijn. We geven je daarvoor medicijnen mee om die klachten de kop in te drukken. In héél uitzonderlijke gevallen blijven de klachten aanhouden. Dan moeten we de maagballon jammer genoeg wegnemen.

Je moet aan enkele voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het Elipse-programma:

  • Je leeftijd: 18 tot 65
  • Je BMI: 27 of hoger
  • Je bent niet zwanger
  • Je hebt geen slikproblemen
  • Je drinkt niet te veel alcohol
  • Je hebt al een aantal diëten gevolgd, zonder (blijvend) resultaat

Vink je alle eisen af? Maak dan een afspraak voor een gratis consult met onze arts en lifestylecoach. Zij onderzoeken je lichamelijk, stellen bijkomende vragen en lichten de procedure toe.

Als de dokter, na een grondige medische intake, oordeelt dat je in aanmerking komt voor de maagballon, maak je een afspraak voor de plaatsing. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Daarna mag je gewoon weer naar huis. Je volgt gedurende 4,5 maanden het begeleidingstraject met onze coaches. Je krijgt ook een smart weegschaal, fitnesstracker en app om je vorderingen te volgen. Na 16 weken lost de bovenkant van de ballon automatisch op en loopt hij leeg. Wat overblijft verlaat je lichaam langs de natuurlijke weg.

De Allurion Kliniek staat onder leiding van de bariatrische geneesheer Edo Aarts. Hij voert de plaatsing uit en leidt het behandelteam dat voor de follow-up instaat. Je lifestylecoach begeleidt jou gedurende 4,5 maanden om gezonde gewoontes aan te leren en vol te houden.

Na ongeveer 16 weken verlaat de maagballon vanzelf je lichaam langs de natuurlijke weg. Je bent ondertussen flink wat kilo’s kwijt én gewend aan kleinere porties. Als je die nieuwe, gezonde gewoonten volhoudt, blijven de kilo’s er in principe af.

Ja, maar we raden je wél aan om te kiezen voor gezonde voeding. Omdat je maag vol voelt, heb je sowieso minder trek en ben je sneller verzadigd.

Het Allurion programma kost 4195 euro. Niet goedkoop, wel effectief. De prijs omvat:

  • medische intake
  • plaatsing van de ballon
  • smart weegschaal, fitnesstracker en app
  • 6 maanden begeleiding naar een gezonde levensstijl

In principe komt de mutualiteit of zorgverzekering niet tussenbeide. De kosten voor de ballon en het programma – in totaal 4195 euro – komen dus volledig voor jouw rekening.

We zijn er ons van bewust dat het Allurion programma niet goedkoop is. Naast de inslikbare maagballon – een unicum en medische revolutie – krijg je maandenlange, intensieve begeleiding.

Bovendien mag je rekenen op uitstekende en duurzame resultaten: je verliest gemiddeld 10 tot 15 kilo in 16 weken tijd. Die gezondheidswinst compenseert ruim de investering.

Ja, dat kan. De Allurion Kliniek werkt daarvoor samen met Cosmetic Finance dat cosmetische zorg bereikbaar wil maken voor een grotere groep mensen.

Contacteer ons om de financieringsmogelijkheden voor het Allurion programma te bespreken.

De Allurion Kliniek is de enige zorginstelling in België die gespecialiseerd is in de Allurion maagballon. Die is uniek in zijn soort, want er komt geen endoscopie of narcose bij kijken. De kliniek staat onder leiding van dokter Edo Aarts, de bariatrische chirurg die de plaatsing uitvoert en het behandelteam leidt. Deze maag-darmchirurg voerde al enkele duizenden ingrepen uit om mensen af te helpen van hun overgewicht. Naast ‘klassieke’ maagverkleiningen via chirurgische ingrepen, legt hij zich als mede-initiatiefnemer van de Allurion Kliniek ook toe op de ‘zachte’ aanpak met de Allurion maagballon.

Naast de expertise en ervaring van de arts en onze kliniek, spreken vooral de resultaten boekdelen. Veel mensen gingen jou voor.