Snel afvallen

Verlies gewicht in een gezond tempo

Té snel afvallen heeft meestal een averechts effect. Je komt ook snel weer bij, vaak zelfs meer kilo’s dan je bent verloren. Dat komt onder andere omdat je hormonen uit balans raken, je stofwisseling vertraagt en je wilskracht het laat afweten.

Gelukkig kun je relatief snel en blijvend gewicht verliezen met gezonde gewoontes. Doe je voordeel met onze 5 tips om snel en verantwoord af te vallen.

Snel afvallen? 5 tips voor gezond gewichtsverlies

Speelt je overgewicht je parten? Wil je graag blijvend kilo’s kwijtraken in plaats van snel afvallen en weer snel aankomen? Pas deze tips toe en je ziet al binnen enkele weken resultaat. Geen quick fixes, wel gezonde gewoontes die je makkelijk aanleert én volhoudt.

Het duurt ongeveer 20 minuten voor je lichaam een seintje geeft aan je hersenen dat je vol zit. Door langzamer te eten, vertellen je hersenen je op tijd dat je verzadigd bent. Je krijgt dus minder calorieën binnen. Bovendien ben je je meer bewust van elke hap en geniet je meer van je maaltijd.

Water is essentieel voor je lichaam. Het helpt om voedingsstoffen op te lossen, afvalstoffen af te voeren en je lichaamstemperatuur te regelen. En er is meer: water drinken vóór de maaltijd draagt bij tot gewichtsverlies. Volgens onderzoek van de Birmingham University kunnen volwassenen met obesitas zo maar liefst 4 kilo verliezen in 12 weken tijd. Drink dus altijd 2 glazen water voor je ontbijt, lunch en diner.

Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Voorts geven ze jou een verzadigd gevoel. Start je dag dus goed met een eiwitrijk ontbijt. Zo heb je daarna minder snel zin om te snoepen. 

Bewegen betekent calorieën verbranden. Hoe meer calorieën je verbrandt, hoe sneller je afvalt. Verwacht niet meteen groot gewichtsverlies, want je moet flink wat bewegen om een kilo vet te verbranden. Maar bewegen is sowieso goed voor je welzijn en je conditie.

Doe je aan krachttraining? Dan verbrand je nóg sneller calorieën, want spieren gebruiken meer energie dan vet.

Als je goed slaapt, sta je fitter op. Maar wist je dat je nachtrust ook belangrijk is voor een gezond gewicht? Terwijl je slaapt, reguleert je lichaam de hormonen ghreline en leptine. Die zijn allebei verantwoordelijk voor het verzadingsgevoel. Daarom heb je na een slechte nacht meer honger, en na een goede nacht minder last van dat knagende hongergevoel.

Heb je een BMI van 27 of hoger? Volg het Allurion programma!

De Allurion Kliniek is de enige zorginstelling in België die gespecialiseerd is in de Allurion maagballon. Die is uniek in zijn soort, want er komt geen endoscopie of narcose bij kijken. De inslikbare ballon geeft jou een verzadigd gevoel zodat je vanzelf minder eet. Zo verlies je gemiddeld 10 tot 15 kilo in enkele maanden tijd.
De sleutel tot succes? De combinatie van de ballon met lifestylecoaching. Met het Allurion programma leer je goede gewoontes aan en hou je die ook vol.

Het mooiste nieuws: er zijn geen wachtlijsten. Snel afvallen is dus snel binnen handbereik!

Ontdek of je in aanmerking komt

Is je BMI hoger dan 27? Dan ben jij de geknipte kandidaat voor het Allurion programma!