Obesitas

Maak komaf met overgewicht

Obesitas weegt zwaar op je gezondheid, want je loopt meer risico op talloze aandoeningen. Van hart- en vaatziekten tot diabetes en zelfs kanker.

Onze missie? Samen met jou de strijd tegen obesitas aangaan. Deelnemers aan het Allurion programma verliezen gemiddeld 10 à 15 kilo. Dat levert al flink wat gezondheidswinst op.

Waarop wacht je nog?

Hoe helpt een maagballon tegen obesitas?

De cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn ontnuchterend: 6 op de 10 volwassenen in België zijn zwaarlijvig of hebben zelfs obesitas. De meesten zouden maar wat graag afvallen. Jammer genoeg brengen diëten vaak weinig op: het gewichtsverlies is van korte duur.

Het Allurion programma biedt wél een uitkomst. De maagballon zorgt ervoor dat je op korte tijd veel gewicht verliest. De bijbehorende coaching rond voeding, beweging en gezondheid verhoogt aanzienlijk de kans op langetermijnresultaten.

Obesitas, ook wel zwaarlijvigheid, is een chronische vorm van overgewicht waarbij er zich overmatig vet opstapelt in je lichaam. Er is té veel vetweefsel ten opzichte van bot- en spiermassa. Dat leidt tot gezondheidsproblemen die een negatief effect hebben op je levenskwaliteit. Obesitas eist vaak ook een mentale tol: van depressie en een minderwaardigheidsgevoel tot sociaal isolement.

De eenvoudigste manier om te bepalen of je overgewicht hebt, is de Body Mass Index (BMI). Die formule berekent de verhouding tussen je lengte en je gewicht. Met een BMI tussen 25 en 30 heb je overgewicht. Is je BMI hoger dan 30? Dan kamp je met obesitas.

Let wel: de uitkomst van de formule geeft enkel een goede indicatie; het is niet altijd een sluitend bewijs. Het geldt ook alleen voor volwassenen tussen 18 en 73 jaar.

Minder dan 18,5 | Ondergewicht

18,5 – 25 | Gezond

25 – 30 | Overgewicht

30 – 40 | Obesitas

40 of hoger | Morbide obesitas

* Dit schema is niet te gebruiken voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, ernstig zieke personen, atleten en volwassenen van 74 jaar en ouder.

Het Allurion programma van de Allurion Kliniek is snel, veilig en doeltreffend. Met een gemiddeld gewichtsverlies van 10 tot 15 procent van je lichaamsgewicht in amper 16 weken. De ballon geeft je een verzadigd gevoel zodat je vanzelf minder eet. Het coachingprogramma helpt je om een gezonde levensstijl aan te nemen én te behouden. Daarom is het Allurion programma een duurzame investering in je gezondheid.

Pak nú je overgewicht aan!

Overtuigd van de voordelen van Allurion? Nog twijfels of vragen?