Maagballon België

Doorslikbare maagballon in de strijd tegen overgewicht

Afvallen is moeilijk, dat valt niet te ontkennen. Maar de strijd tegen overgewicht en obesitas is net iets makkelijker geworden, ook in België, met de komst van de inslikbare maagballon.

Straffe resultaten, ook op de lange termijn

Bij deze Allurion afslankbehandeling in België wordt een kleine ballon in je maag geplaatst, die ruimte inneemt en je sneller een vol gevoel geeft. De procedure is minimaal invasief en kan in slechts 30 minuten worden uitgevoerd, waardoor het een handige optie is voor drukke mensen die snel gewicht willen verliezen. En omdat er geen operatie voor nodig is, is een verblijf in het ziekenhuis of een lange hersteltijd niet nodig.

Dus als u op zoek bent naar een effectieve manier om gewicht te verliezen, kan de inslikbare maagballon de juiste zijn.

Effectief afvallen met een maagballon in België

Als je een maagballon overweegt om je te helpen afvallen, moet je een paar dingen weten. Ten eerste zijn maagballonnen zeer effectief. Studies hebben aangetoond dat mensen die een maagballon gebruiken gemiddeld 10-15% van hun lichaamsgewicht verliezen. Dat is aanzienlijk gewichtsverlies!

Ten tweede, maagballonnen veilig zijn. Er zijn zeer weinig complicaties verbonden aan maagballonnen. De meest voorkomende complicatie is misselijkheid, die gemakkelijk met medicijnen kan worden behandeld.

Tenslotte zijn maagballonnen geen wondermiddel. U moet nog steeds gezond eten en regelmatig bewegen om gewicht te verliezen en het eraf te houden. Hiervoor krijgt u in het Allurion programma ook altijd een lifestyle coach aangewezen. Deze Belgische coach helpt u gedurende het traject en leert u handvaten voor ná het programma. Zo helpt de maagballon om af te vallen en de lifestyle coaching om na het programma dit gewicht vast te houden.

Als vastbesloten bent om gewicht te verliezen, is een maagballon een geweldig hulpmiddel om je doelen te bereiken. Als u een maagballon overweegt, plan dan een gratis consult bij Allurion Kliniek om de mogelijkheden te bespreken.

Dus als u op zoek bent naar een effectieve manier om gewicht te verliezen in België, kan de inslikbare maagballon de juiste zijn.

Hoe werkt de Allurion maagballon?

Het Allurion maagballon programma is een medische innovatie en start met het inslikken van de capsule. De doorslikbare maagballon is een hulpmiddel om gewichtsverlies te realiseren. Dus geen endoscopie, operatie of narcose.

De maagballon wordt in de maag geplaatst en neemt ongeveer een derde van het volume van je maag in beslag. De ballon geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder vaak en kleinere porties eet. De ballon onderdrukt niet alleen het hongergevoel (je zit letterlijk een beetje ‘vol’) – de ballon zorgt er ook voor dat de communicatie tussen je maag en hersenen gaat veranderen. Een ingewikkeld proces, maar het zorgt ervoor dat je ook op termijn minder snel een hongerprikkel heeft. In goed Belgisch: minder vaak ‘trek’ hebt.

Snel afvallen met een maagballon in België

De ballon zal na plaatsing 16 weken in het lichaam zitten. Dat is ook de periode waarin u het meeste gewicht zult verliezen. Meerdere klinische studies hebben aangetoond dat in slechts 16 weken de meeste mensen 10-15% van hun totale lichaamsgewicht verliezen door het Allurion Programma. Tot 95% van dit gewichtsverlies kan behouden worden, zelfs tot na 12 maanden nadat de ballon is geplaatst, door simpelweg controle te blijven houden over de manier waarop u eet. En daar wordt u bij geholpen door uw eigen lifestyle coach die u ook blijft begeleiden na 16 weken.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een maagballon in België?

De gemiddelde kosten van een maagballon bedragen tussen de 3000 en 5000 euro. Dit omvat de kosten van de medische intake, de plaatsing van de maagballon en de nazorg. Bij Allurion Kliniek zijn de kosten voor het Allurion programma 4195 euro. Hierin zit niet alleen het voorgenoemde, maar ook een intensief en gepersonaliseerd traject met leefstijlcoach voor voeding- en bewegingsadviezen. Het traject wordt ondersteund met een Allurion app, zodat je met de Allurion bluetooth weegschaal en de Allurion activity tracker jouw progressie kunt bijhouden. Dit motiveert jouzelf en helpt jouw coach om gepersonaliseerde adviezen te geven om het afvallen te maximaliseren.

In principe komt de mutualiteit of zorgverzekering niet tussenbeide. De kosten voor de ballon en het programma – in totaal 3.995 euro – komen dus volledig voor jouw rekening.

Allurion maagballon consult aanvragen

Het Allurion programma kost 3995 euro. Niet goedkoop, wel effectief. De prijs omvat:

Let wel: de mutualiteit komt niet tussenbeide. Maar je gezondheid is onbetaalbaar, toch?

Maar check eerst of je aan deze voorwaarden voldoet:

Vink je alle eisen af? Maak dan een afspraak voor een gratis consult met onze arts en lifestylecoach. Zij onderzoeken je lichamelijk, stellen bijkomende vragen en lichten de procedure toe.