Ervaringen maagballon

Allurion Kliniek en onze maagballon
Klanten aan het woord

De Allurion maagballon doet wat hij belooft: jou helpen om duurzaam af te vallen, mede dankzij het begeleidende coachingtraject. Overweeg je om het Allurion programma te volgen? Check dan eerst de ervaringen en beoordelingen van onze klanten. Zo zie je de onverbloemde feedback van mensen die jou voorgingen.

Volg de ervaring van Sander Haas

Sander Haas is 2 oktober begonnen met zijn Allurion Journey en heeft 13 oktober zijn maagballon geplaatst gekregen. Hij neemt je mee in zijn gehele ervaring van vóór de behandeling tot aan het eindresultaat door middel van korte vlogs. Zo krijg je een goede indruk van het programma en hoe iemand zich gedurende de behandeling voelt.

Ervaringen met de Allurion Kliniek

Interesse in het Allurion maagballonprogramma? Lees hieronder hoe anderen het programma hebben ervaren. We delen hun feedback in alle openheid. Zo weet je wat je mag verwachten en met welke aandachtspunten je rekening moet houden.

8,8 / 10
De berekende score van Allurion Kliniek op basis van 85 ervaringen.

100% onafhankelijke reviews

“Het programma geeft je de tijd om te leren wat je valkuilen zijn en hoe je daar structureel mee om kunt gaan.

Ik ben binnen 3 maanden 9 kilo kwijt. Ik voel me fantastisch!”

Gaby (50)

“Ik heb gekozen voor Allurion, omdat je met deze behandeling geen operatie nodig hebt en dus geen weken hersteltijd.

Ik ben 19 kilo afgevallen. Ik voel me een totaal ander mens!”

Ingrid (43)
Marleen Deurloo
WhatsApp Image 2022-07-11 at 2.15.30 PM

De Allurion Maagballon ervaring van Lisanne (28)

“Wat Christel en Dr. Edo Aarts mij hebben gegeven is niet alleen die eerste stap naar een gezonder gewicht maar een toekomst waarbij ik weer van mezelf houd, en veel bewuster ben over voeding, beweging en ontspanning.”

Ik ben Lisanne en 28 jaar jong. Ik sport veel, zo’n 3 tot 5 keer per week. Van bootcamp, kickboksen, groepslessen tot crossfit en fitness. Dat gaf me wel steeds het excuus om te blijven eten. De afgelopen jaren heb ik diverse diëten geprobeerd, zoals shakes als vervangende maaltijd eten en het tellen/bijhouden van mijn dagelijkse eten. Dat was allemaal niet echt vol te houden en dus gaf ik al snel op. Toen ik zelfstandig ging wonen kwam daar de ‘makkelijke’ weg bij en werd het steeds vaker de thuisbezorgd app binnen handbereik. Het bekende jojo-effect was het gevolg en tot mijn burn-out in 2018/2019 rommelde ik zo door. 

Eind 2019 volgende ik een opleiding voor een hogere functie en samen met mijn studiegenoten werd er gefeest – hetgeen gepaard ging met flink wat alcohol. Toen ik daarna op de weegschaal stond, sloeg mijn hart over. Ik was echt enorm aangekomen. Ik had altijd het excuus dat ‘wat dikker zijn’ nu eenmaal in onze familie voorkwam. Maar dit was toch echt van hele andere orde. Ik voelde me er dan ook slecht over. Kleding die ik pas een jaartje had, paste niet meer. Ik voelde me naar en schaamde me over mijn uiterlijk. En ook privé ging het niet zo lekker. Gelukkig had ik een helder moment en dacht: nu moet ik iets gaan doen en zo kwam ik bij de Allurion Kliniek terecht. Op dat moment woog ik zo’n 83 kilo. Veel te zwaar voor een jonge vrouw van 28. Voor mij was – naast de ballon – vooral de coach belangrijk. Ik had iemand nodig die mijn smoesjes niet accepteerde en mijn stevig zou aanpakken. Maar ook iemand waarmee ik in alle vertrouwen mijn diepste onzekerheden en nare emoties kon delen. Dat was Christel van Spengler. Ik had vooraf aangegeven waar ik naar op zoek was en Christel bleek de perfecte match. 

Op het moment dat ik mocht beginnen – 09 mei 2020 – woog ik 82,9 kg. Veel en veel te zwaar voor een 28 jarige. Ik wilde graag gekoppeld worden aan een voedingscoach/leefstijlcoach die streng voor mij is, die mijn ‘smoesjes’ niet accepteert en waar ik open en eerlijk tegen kon zijn.  Want ik wil een nieuwe ik worden, een Lisanne die wel goed voor zichzelf zorgt, die zich bewust wordt van de keuzes die gemaakt worden in voeding en levensstijl. Ik heb dankzij Christel zoveel meer inzicht gekregen in mijn gedragspatroon en hoe dat te doorbreken. Tuurlijk is deze periode (en soms nog weleens een ‘off day) niet altijd over rozen gegaan. Stiekem was ik erg onrustig als ik uit eten ging of gezellig bij familie op bezoek. Hoe doe je dat, wat staat daar tegenover, wat nou als ik meteen terug bij af ben? Christel stelde mij daar erg in gerust en gaf veel handige tips zoals bijvoorbeeld ‘leg je bestek neer, luister eens naar je gevoel, kauw meer op je eten, proef echt wat je eet en maak een weekplan’. Dan kun je alles goed plannen en als je uit eten gaat weet je wat kunt aanpassen in je voeding. Elk consult met Christel was enorm uitgebreid en er werd alle tijd genomen voor een goede uitleg en bewustwording. Iedere vrijdag had ik mijn weegmoment op de Allurion weegschaal, ik zag de cijfers van de weegschaal omlaag gaan. Als ik bleef ‘hangen’ op gewicht was ik eigenlijk erg teleurgesteld en vertelde ik dat ook aan Christel. Zij legde mij uit dat het maar cijfers zijn en spraken we over mijn gevoelens.

Dat alles heeft ervoor gezorgd dat ik veel beter in mijn vel zit.  Ik durf eindelijk echt naar mezelf te kijken in de spiegel en zeggen “Ja Lies je mag er zijn, je ziet er goed uit”, ik vermeed die spiegel het liefst zoveel mogelijk maar nu geef ik mezelf wel eens een knipoog als ik mijn reflectie zie. Wat Christel en Dr. Edo Aarts mij hebben gegeven is niet alleen die eerste stap naar een gezonder gewicht,  maar een toekomst waarin ik weer van mezelf houd, bewuster ben voeding, beweging en ontspanning. Mijn consulten met Christel gingen niet alleen om de cijfertjes van die weegschaal,  maar gingen over zoveel meer dan ik ooit gedacht had.  Ik dacht dat ik wel kennis over voeding had,  maar Christel heeft mijn ogen echt geopend voor een betere en gezondere levensstijl. Christel heeft mij geholpen een voedingspatroon te ontwikkelen dat lekker, gezond en flexibel is. Mede omdat ik onregelmatig werk, heeft dit voor mij het verschil gemaakt.

Ik ben uiteindelijk niet alleen van 82,9 kilo naar 69 kilo gegaan – mijn hele levensstijl is veranderd. Ik daag mezelf uit. Ik kom uit mijn comfort zone. Ik ben echt bijzonder blij dat ik deze weg gekozen heb en ben Edo en Christel dankbaar voor hun hulp en inzet. En wat de ballon betreft: het helpt natuurlijk wel dat je veel minder honger hebt. 🙂

Voor_Elipse_Maagballon
Na_Elipse_Maagballon

Doe de test!

Is je BMI hoger dan 27? Dan ben jij de geknipte kandidaat voor het  Allurion programma!