Allurion maagballon

Jouw redmiddel voor gewichtsverlies en gezondheidswinst

Kamp je met overgewicht en hebben diëten geen (langdurig) effect? Schrik je terug voor een operatie of endoscopie? Dan is de Elipse-maagballon jou op het lijf geschreven!

Je slikt de ballon gewoon door met een capsule. 20 minuten later doet hij zijn ding: jouw maag vullen en honger stillen.

Straffe resultaten, ook op de lange termijn

De Allurion maagballon helpt jou om duurzaam af te vallen. Binnen de 4 maanden verlies je gemiddeld 10 tot 15 procent van je lichaamsgewicht. Bij haast iedereen blijven de kilo’s weg – ook lang nadat de ballon is opgelost.

De kilo’s vliegen er snel af omdat je vanzelf minder gaat eten. Ondertussen volg je een coachingprogramma dat jou op weg zet naar beter eten en bewegen. Zo blijf je ook morgen veel makkelijker op je gewicht.

Werking: simpel maar slim

Inslikken

De lege Allurion maagballon zit opgevouwen in een capsule die je moeiteloos inslikt. De arts vult de ballon met vloeistof via een dun slangetje dat aan de capsule hangt.

Controleren

Met een röntgenfoto gaan we na of de ballon goed is geplaatst en gevuld. Zo ja, dan neemt de arts het slangetje weg. En jij? Meteen weer op pad, met een vol gevoel en minder trek.

Uitscheiden

Na ongeveer 16 weken lost de bovenkant van de ballon automatisch op en loopt hij leeg. Wat overblijft verlaat je lichaam langs de natuurlijke weg.

Kom jij in aanmerking?

Resultaat: voorgoed afvallen

De gevulde ballon blijft 16 weken zitten. In die periode verlies je gemiddeld 10 à 15 procent van je lichaamsgewicht – in de praktijk 10 tot 15 kilo.

De ballon doet meer dan je hongergevoel onderdrukken: hij verandert ook de communicatie tussen je maag en je hersenen. De wetenschappelijke uitleg besparen we jou. Waar het op neerkomt: je hebt ook op termijn minder snel een hongerprikkel of ‘goesting’.

Allurion maagballon consult aanvragen

Het Allurion programma kost 4195 euro. Niet goedkoop, wel effectief. De prijs omvat:

Let wel: de mutualiteit komt niet tussenbeide. Maar je gezondheid is onbetaalbaar, toch?

Maar check eerst of je aan deze voorwaarden voldoet:

Vink je alle eisen af? Maak dan een afspraak voor een gratis consult met onze arts en lifestylecoach. Zij onderzoeken je lichamelijk, stellen bijkomende vragen en lichten de procedure toe.